Baseball

Amerikas favorite pasttime är en variant av brännboll som är helt omöjlig att förstå. Jag gjorde ett ordentligt försök att sätta mig in i reglerna men gick vilse någonstans efter half-innings och outfield


Men ingen går på baseball för sportens skull. Det är ett sätt att umgås och att äta. Vi gjorde som the locals och inmundigade både öl, pretzel och glass. Gubbarna bakom mig i glasskön dividerade om vad de skulle köpa. Den ene tystnade effektivt den andre med argumentet: ”du går väl inte på baseball för att räkna kalorier heller?”. Jag tog det som ett tecken att köpa den största glassen, den som kommer i en röd plastskål formad som en baseballkeps. 

Av de fyra största sporterna i USA har jag hunnit med tre: baseball, hockey och basket. Den största, amerikansk fotboll, får bli vid senare tillfälle. 

1 reaktion till “Baseball”

  1. Tack för era informativa och roliga blogg. Har följt er med glädje och hälsar er nu välkomna hem till Lund.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.