Museum of the American Revolution

Häromveckan öppnade ett nytt museum i stan: Museum of the American Revolution. Lite väl nischat tänkte jag när Johannes föreslog att vi skulle gå dit men han köpte mig med argumentet att nya utställningar brukar vara väldigt välgjorda och ”odammiga”. Och så var det verkligen. Artefakter och interaktion, personliga öden och de sedvanliga slagen; i en stor snitslad utställning hade vi möjlighet att lära oss det mesta om de brittiska kolonier som blev Amerikas förenta stater. Lite tillspetsat skulle man kunna säga att det var önskan hos de fria vita männen i kolonierna att räknas och representeras på samma sätt som sina Englandsbosatta likar som tände elden till det som sen blev en självständighetsbrand. 

Personalen som precis börjat tredje veckan på jobbet var fortfarande sådär innerligt engagerad och jag beundrar den entusiastiska museipedagog som frivilligt gav sig på att förklara de inre spänningarna i revolutionsarmén för vår 3,5-åring. Jag beundrar också Liv för att hon intresserat lyssnade och ställde frågor.