Myntsamlarna

Familjens numismatiker hade svårt att lägga sin glädje och entusiasm på en lagom nivå när jag föreslog att vi skulle samla på stater-quarters (25-centsmynt). Sedan dess har vi lärt oss att det finns två aktuella serier just nu: State Series Quarters (1999–2009) och National Park Quarters (2010–2021). Vi har köpt samlingsfoldrar på US Mint där man kan trycka in mynten och lära sig Fun Facts, som att Pennsylvania också kallas Keystone State och att dess State bird är ruffed grouse. 

State series innehåller inte bara stater utan även mynt med District of Columbia (check) och territorierna Puerto Rico (jepp), Guam (den har vi), American Samoa, U.S. Virgin Islands och Northern Mariana Islands. Även National Park-serien kommer ha mynt från dessa platser. När och om dessa platser statifieras är dock oklart.