En svensk fika

Det har öppnat ett fik vid namn Konditori i stan som vi naturligtvis var tvungna att kolla in. Ett konditori i klassisk mening var det inte, utan mer som vilken modern vitmålad kaffebar som helst. De svenska attributen utgjordes av små svenska flaggor, en speciell Swedish roast på kaffet och platta försök till kanelbullar. Och möjligheten att välja mellan stor och litten mängd dryck… 

Vi småpratade med killen i kassan; det är en del av en kedja(!) med sex ställen i Brooklyn (nya Sverige?). Sverigekartan på väggen väckte mest frågor: varför det sneda perspektivet? Vad gör Smygehuk i Kristianstad? Varför uppmärksammas Tofta strand? Killen i kassan hade aldrig varit i Sverige så det var ingen idé att fråga honom. 

1 reaktion till “En svensk fika”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.